Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.dogankentgazetesi.com
Kuruluşunun ardından ilk olarak 2009-2010 sezonunda boy gösterek büyük bir sükse yapan ve en fazla seyirci potansiyeline sahip kulüp olarak Giresun Amatör liglerine damgasını vuran Doğankentspor, her yıl bir önceki yıldan daha başarılı olarak 2011-2012 sezonunda 2.Amatör Küme’de Şampiyon olarak 1.Amatör Kümeye çıkma başarısı gösterdi. Başarısının tesadüfi olmadığını gösteren Doğankentspor, 1.Amatör Küme’ye başlamadan, daha ilk maçını bile oynamadan, kulüple alakalı olmayan bazı meselelerin takıma yansıtılması sonucu kulüp yönetimi bazı sıkıntılar yaşamaya başladı. Bunun neticesinde 2012 yılında yapılan Olağanüstü Genel Kurul ile yönetim kurulunun değişmesinden sonra takım her geçen gün başarısız sonuçlarına bir yenisini daha ekleyerek geri gitmeye başladı. Birçok imkansızlıklar içerisinde maddi ve manevi destekten yoksuz olarak Doğankentsporu başarıdan başarıya taşıyan yönetimi itibarsızlaştırmaya çalışarak, küstürerek bırakmalarına sebep olan 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde kendisi de başarısız olarak Doğankent Belediye Başkanlığını kaybeden Nazmiye Kabadayı’nın desteklediği gurup birçok vaatlerde bulunarak yönetimi aldıktan sonra neler yaptı?
SPORTİF BAŞARISI Takımı 1.Amatör Kümede oynarken, bir sezonda içerisinde 2.Amatör Küme ’ye düşürdü.
MADDİ KAYNAK VE MALZEME KATKISI Kulüp Yönetimine, eski yöneticiler tarafından birçok spor malzemesinin dışında 3 bin TL civarında nakit para bırakıldı. Mevcut yönetimin vaatleri arasında olan ve artık Doğankentspor’un maddi kaynağa ihtiyacı olmayacak diyerek Doğankent Belediyesine ait halı sahanın işletmesini aldı. Doğankent ilçesinde yaşayan vatandaşlar halı sahada günlük ortalama en az 3 maç oynandığını belirterek bir maç ücretinin 70 TL olduğunu öne sürmektedirler. Buna göre Doğankentspor günlük ortalama 3x70=210 TL bir gelire kavuşmuş oldu. Bu durumda günlük 210 TL gelire kavuşan kulüp 210 x 30 = 6 Bin 300 TL aylık gelir elde etmesi gerekmektedir. Doğankentspor’un altı ayda halı sahadan 6.300 x 6 = 37,800 TL gelir elde etmesi lazım iken Doğankentspor için yöneticilerin her yerden para toplanmaya başlaması kafaları karıştırdı. Yine kulübe Belediyenin altyapısını yapan taşeron firmalarca 7-8 Bin TL tutarında malzeme desteğinin yanı sıra Doğankent Kaymakamlığı tarafından 6 Bin 500 TL, Doğankentli bir iş adamı tarafından 3 Bin TL nakit para yardımı yapıldığı da alınan bilgiler arasında yer almaktadır. Bu kadar ayni ve nakdi yardıma rağmen Doğankentspor adına daha da vahim bir olay yaşandığı dile getirildi.
3 BELEDİYE BAŞKANI NEYE ALET EDİLDİ? Yerel basında da bahse konu edildiği üzere; Doğankent’te Büyük Birlik Partisinden Belediye Başkan Adayı olan ancak seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Doğankent Belediye Başkanı Adayı Sayın Nurettin Günay ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Doğankent Belediye Başkanı Adayı Sayın Haşim Birol Tekin’in bu kadar gelirin içinde seçimler fırsat bilinerek Doğankent esnafından makbuzsuz şekilde para toplatılmak suretiyle Doğankentspor adına usulsüz işlere alet edildiği iddia edildi.
ESNAFTAN TOPLANAN PARALARA MAKBUZ KESİLDİ Mİ? En az 10 Bin TL’den fazla malzeme yardımı alan bir Kulübün kasasında eski yönetimin bıraktığı 3 Bin TL ile lige başlayıp, 10 Bin TL’ye yakın nakdi yardımın yanında 38 Bin TL civarında Halı Saha gelirleri ile birlikte yaklaşık 60 Bin TL bir bütçeye rağmen, yine “Takımın maddi olarak kimseye ihtiyacı olmayacak” diye çıkılan yolda 3 tane Belediye Başkan Adayı’nın seçimler öncesi zayıf taraflarından istifade edilmek suretiyle tabiri caizse dilenci gibi esnaflardan hem de Doğankentspor kulübünün böyle işlere alet edilmesi ile ne kadar olduğu bilinmeyen miktarda usulsüz ve makbuzsuz bir şekilde para toplanması, Doğankentspor’a emek ve gönül verenleri oldukça üzmüştür.
BELEDİYEDEN ALINAN OTOBÜS’ÜN DURUMU NE OLDU? Yine yeni yönetim tarafından “artık takımın deplasman maçlarında ulaşım sorunu yaşanmayacak” diyerek belediyeden bila bedel alınan hurda otobüsün ne olduğu ve hangi amaçla kulübe alındığı da kafalarda ayrı bir soru işareti oluşturmaktadır. Tertemiz bir kulübün, siyaset üstü bir kuruluşun küçük hesaplar uğruna siyasete alet edilerek yıpratılmasının yanında beceriksizce bir idare ile bir alt kümeye düşürülmesinin hesabını da bu yönetim nasıl vereceğim diye düşünmezken hala suçu başka yerlerde aramaktadır.
BU SORULARA NE CEVAP VERECEKSİNİZ? Size sormazlar mı beyler “Hangi şartlarda, ne vaatlerle geldiniz? Ve ne yaptınız? Hala sahadan bugüne kadar kaç lira gelir elde ettiniz? Bunun muhasebe işlemelerini nasıl yaptınız? Kulübe nasıl bir gelir olarak kaydettiniz? Törenle, protokol yaparak kamuoyuna deklare ettiğiniz Halı Saha’nın Doğankentspor’a kazandırılması ile takımın ekonomik olarak nasıl bir ivmesi olmuştur? Daha önce çeşitli ortamlarda, eski yöneticilere “biz gelirsek futbolculara her ay düzenli prim vereceğiz’ sözüne karşılık oyunculara kişi başı ne kadar prim ödediniz? Bunları gelir-gider defterlerine nasıl kaydettiniz?” şimdi kamuoyu sizlerden bu soruların cevabını beklemektedir.
HALI SAHANIN GELİRLERİ NEREYE GİTTİ? Doğankent Belediyesinden işletilmek üzere alınan Halı Saha’nın kulübe hiçbir getirisi olmadığı iddia ediliyorsa niçin kulübe kazandırılmak için bu kadar istekli ve ısrarcı olundu? Halı sahanın durumu içler acısı iken bu zamana kadar bu halı sahadan gerek Doğankent Belediyesine, gerekse Doğankentspor’a ne kadar gelir sağlandığının hesabını sormak ta Doğankent Belediye Başkanı H. Birol Tekin’e düşmektedir.